Onderstaand treft u enige aanbevelingen, referenties (recommendations) aan:

Karl Morris
(Europa’s toonaangevende MIND COACH en mijn persoonlijke MIND FACTOR coach waarmee ik in voortdurende verbinding sta/Europe’s leading MIND FACTOR guru)

“I personally recommend Marcel Schlimbach”
“You may be considering how to improve your game and who to work with. I can help you with that because it is my pleasure to recommend a truly outstanding coach in Marcel Schlimbach. A coach who has a thirst for knowledge that is second to none and is prepared to challenge the status quo and blaze a new trail in pursuit of better ways for YOU to improve. There are very few coaches I personally recommend but without hesitation I would tell you to put your game in Marcel’s safe hands. It will be one of the best decisions you have ever made.”

Vrij vertaald in het Nederlands:
U zou kunnen overwegen op welke manier u uw golfspel gaat  verbeteren en met wie u dat samen gaat doen. Ik kan u daarbij helpen, want het is mij een genoegen om een werkelijk uitstekende coach Marcel Schlimbach aan te bevelen. Een coach die een dorst naar kennis heeft die ongeëvenaard is en bereid is om de status quo uit te dagen, en een nieuwe weg baant in het streven naar betere manieren voor u om u te verbeteren. Er zijn maar weinig coaches die ik persoonlijk aanbeveel, maar zonder aarzeling zou ik u zeggen om uw golfspel in Marcels veilige handen te brengen. Het zal een van de beste beslissingen zijn die u ooit heeft gemaakt.
July 17, 2014

Roderik van den Bogaard
(client)
“A great training session”
“Het brein is een onderschat onderdeel van golf. Voor het eerst een training die zich hier mee bezig houdt. Je krijgt zeer goede tools en je ervaart wat MIND FACTOR kan doen voor jouw golf. Een must voor iedereen die serieus met golf bezig is.”
July 2, 2014

Elise Kluitmans
(client)
“A great training session”
“Ik stond afgelopen zondag te trainen op de driving range van Gendersteyn en Marcel kwam ook even trainen. Het mooie van alles was is dat ik eigenlijk precies weet wat mijn probleem is (van het begin af aan al) maar niet de tool kan vinden om dit onder de knie of beter gezegd in bedwang kan houden. Het probleem is dat ik altijd controle wil hebben over hoe ik de bal sla en dat mijn backswing te snel naar achter uithaal. Marcel ging gewoon zonder iets te zeggen kijken naar mijn slagen en zei mag ik je een paar tips geven waardoor de onzuiverheden misschien verdwijnen. Je gelooft het niet maar door gewoon te leren voelen en tegen mezelf zeggen rustig (daar bedoel ik mijn backswing mee) en gewoon doorslaan (niet onbewust inhouden) en eventueeel de club bij doordraaien tegen mijn rug te voelen kwam ik tot de conclusie dat mijn bal verder ging (zonder kracht en inspanning) en nog kaarsrecht ook. Deze tip heb ik afgelopen dinsdagavond ook toegepast en het kon niet beter. Heb nu rust in mijn hoofd dus de slag controle over de bal houden is weg. Je gevoel met de bal raken het werk laten doen. Geweldig en ik hoop dat dit in mijn systeem blijft. Tevens de tip gekregen, na een goede slag even uitstappen en deze in mijn mind vasthouden. Bij een slechte/mindere bal gewoon direct een nieuwe slaan. Ik wil dit iedereen aanbevelen en wil dit niet meer loslaten. Marcel bedankt en laat het je weten als mijn handicap gruwelijk gaat zakken. Nogmaals bedankt en ga dit in de baan ook gewoon doen.”
April 3, 2014

Sophie Van de Venne
(client, wedstrijdgolfster)
“Great fun, groundbreaking and effective”
“Working with Marcel has helped me to understand the POWER of being PRESENT during my golf game. His mind coaching approach helps me to synchronize my body and mind (being “in the zone”) and uncovers a great level of confidence. I’m really looking forward to continue my work with Marcel; it’s great fun, groundbreaking and effective. If you are serious about taking your game to a higher level, I highly recommend to work with Marcel.”
February 15, 2014

Philippe Reulecom
(client, voorzitter Koninklijke Belgische Golf Federatie (K.B.G.F.) en Royal Waterloo Golf Club; 2014; handicap 5)
“A great training session”
“The approach of learning by starting by the ‘feeling’ of the putting.
Then the transformation to the long game by:

  • – a free warm up beginning
  • – learning with awareness and a monotone song

The result: a great training session with a lot of good feeling shots.”
February 14, 2014

Ger Mouthaan
(client)
Een geweldig concept.”
November 24, 2012

Steven Steiger
(client, top internationaal minigolfer, mede-wereldrecordhouder met een score van 18 (laagst mogelijke score en een perfecte ronde), speler van het Nederlands Nationale Team en van landskampioen (club) MGC Oirschot)
“Mentale sessies brachten rust in de hoofden van de internationals”
“Last but no least wil ik ook nog een dankwoord doen namens onze teams aan een oud-minigolfer en zilveren medaillist van weleer, Marcel Schlimbach. Hij heeft met zijn mentale sessies rust gebracht in de hoofden van de verschillende international. Zijn wijze van praten, uitleg en het laten toepassen van verschillende denkwijzen heeft in mijn ogen een belangrijke bijdrage geleverd aan dit succes. Mijn ervaring is zeer positief, terwijl ik heel nuchter tegen deze sessies aankeek. Helaas is dit er bij de heren niet uitgekomen en worden zij waarschijnlijk afgerekend op de teleurstellende scores. Maar geloof mij, de sessies gaan zich in de toekomst ook bij de heren uitbetalen. U bent gewaarschuwd!!! Haha.”
Gepubliceerd in Minigolfnieuws 2012-03 (na het EK minigolf in Porto 2012 waar het Nederlands damesteam brons en Natasja Klarenbeek individueel zilver veroverde)

Piet Kluitmans
(client, wedstrijdgolfer)
“Zeer waardevol”
“Mijn vrouw Elise heeft voor jou en je cursisten een pakje verse stroopwafels bij als dank voor jouw positieve inspiratie omtrent het mentale aspect voor het golf. Toen ik vorig jaar bij jou de cursus heb bijgewoond had ik handicap 10.7. Nu is deze een zeer verdienstelijke 6.1. Ik ben heel veel dingen gaan toepassen in mijn golfrondes en trainingen. Natuurlijk iedere verandering is lastig in het begin, maar door niet op te geven ben ik op weg naar mijn beste rondje golf. Jouw tips en tools waren voor mij zeer waardevol en heb de meeste structureel toegepast in mijn golfspel. Mijn golfrondes zijn echt anders dan van te voren. Ik hoop dat je nieuwe groep er ook veel van zal leren. Nogmaals bedankt en tot de volgende ronde.”
November 23, 2012

Pim Vromans
(client; has endorsed your work as Marcel Schlimbach, certified Mind Factor golf coach at Right 1 golf coaching; Top qualities: Great Results, Good Value, Creative)
“Een duidelijk andere approach”
“Heb bij Marcel de workshop Mentaal Optimaal Golfen gevolgd. Afgezien van de prima dag, heb ik een duidelijke andere approach meegekregen van niet alleen mijn golfspel, maar ook in mijn dagelijkse activiteiten, waar ik doorlopend mijn voordeel mee doe. De workshop is een aanrader en de investering meer dan waard!”
March 11, 2011

Wanda Sluyter
(Zenlerares van ZenEindhoven)
“Inspirerend enthousiastme”
“Marcel is not only an expert on the golf course on a practical level, but also has an indepth knowledge of the psychological mechanisms behind it. Most of all he knows how to convey his enthusiasm in an inspiring way so you are willing to gain a new perspective on business and golf issues. Look forward to team up with him again.”
December 24, 2010 – This recommendation is on Linkedin.

Piet Kluitmans
(client; Piet hired you as a Mental Golf Coaching in 2010 and hired you more than once)
“Zeer leerzaam”
“Graag wil ik even een positieve reactie achter laten over jullie mentale workshop boordevol goede informatie en handige tip en tools. Ik heb deze workshop als zeer leerzaam ervaren, in deze mentale golfcursus heb ik veel positieve dingen opgestoken. De tips en tools die je mij hebt mee gegeven werken perfect, en hebben mij op diversen rondjes op de golfcourse laten lopen met veel minder strokes als voorheen. Het is waar dat je de bal nog steeds zelf moet slaan, maar wat je mij mee hebt gegeven is zeer goed toepasbaar op de baan. De valkuilen die we vaak genoeg op de baan tegenkomen worden nu vaker handig omzeilt. Het geeft mij nog meer zelfvertrouwen en het vergroot het plezier in de game. Ik kan een ieder deze cursus aanraden, en je zult zien dat ook jij veel meer plezier zult beleven aan het toch al zo leuke golfspel. Mijn certificaat pronkt in onze kamer, samen bij de verdiende trofeeën. Mag ik je nogmaals danken voor deze leuke en waardevolle cursus mentaal golfen.”
November 29, 2010

Aantekening door Marcel Schlimbach:
“Piet golft sinds medio 2009, wil enorm groeien als golfer en een complete (dus ook een mentaal sterke) golfer worden, doet enorm veel inspanning om zijn doel van single handicapper te bereiken en had in november 2010 handicap 14 bereikt; hij staat in mei 2011 op 10,5 en sinds 2012 rond handicap 5. Piet heeft daarmee in 3 jaar (meer dan) zijn doel bereikt. Piet is een consistente golfer en wedstrijdspeler. Inmiddels won hij zeer veel wedstrijden (o.a. het Belgische kampioenschap van AtGolf, 2 maal het Plaza Open en vrijwel al zijn competitiewedstrijden), maar is hij vooral met veel meer ontspanning, concentratie en plezier aan het golfen.
Uiteraard is het Piet zelf die dit bereikt, maar hij luistert heel goed naar mij als coach en hij is echt bereid om hetgeen hem wordt aangereikt te onderzoeken, in training te ontdekken en in te zetten. Daardoor is hij als golfer en als mens gegroeid.”

Op 13 mei 2011 schreef Piet Kluitmans op Facebook:
“Het werk echt zijn cursus. Maar je moet het wel blijven toepassen totdat het een vast onderdeel van je spel wordt. Mijn HCP is van 14.4 naar 10.5 gezakt. Marcel keep up the work.”

Paul Weenink
(client; 
Paul hired you as a golf coach in 2010; Top qualities: Great Results, Personable, Expert)
“Marcel is een zeer enthousiast en inspirerend golf coach”
“As a mental golf coach Marcel has been able to take away my personal urge to use too much power in my golfplay. Marcel is a very enthusiastic and inspiring trainer. He really brings together the rational and irrational worlds.”
August 2, 2010 – This recommendation is on Linkedin.

Niels Vanaken
(client; Niels hired you as a Mental Golf Coaching in 2010 and hired you more than once; Top qualities: Great Results, Expert, Creative)
“Verbetering op het gebied van golf, privé en business”
“As a Mental Golf coach, Marcel is very devoted to the workshops he organises on a regular basis. The great thing is that Marcel has not only made me achieve better as a golf player, but also to achieve better on a business and private level. Taking part in the Mental Golf workshops is really inspiring and stimulates the ‘out of the box’ thinking, which has proven to lead to great results!”
October 14, 2010 – This recommendation is on Linkedin.