Individuele Golf Coaching
Mind Factor Golf Coaching
Mental and Zen Golf Coaching

Successful Performance Golf Coaching

Actueel aanbod voor golfers die in korte tijd willen groeien en 100% uit hun golfspel willen gaan halen:

Personal golf coaching programma ‘Elite’ van 7 uur:

 • 7 uur personal golf coaching o.b.v. golf coaching gebaseerd op de inspirerende Mental Golf Methodology® én het succesvolle Mind Factor golf-coaching-programma waarmee ook tour professionals Lee Westwood, Graeme McDowell, Louis Oosthuizen en Darren Clarke werken en al veel grote successen hebben behaald

Inclusief o.a.:

 • cursusprogramma
 • het zeer leerzame zelf aan-de-slag golftrainingsprogramma
 • 2,5 uur live-op-de-golfbaancoaching
 • 1 uur evaluatie
 • 1,5 uur effectief-trainen voor golfers op de oefenranges
 • eBook ‘Mentaal optimaal golfen’ met veel belangrijke mental golf tools en enige golfgeheimen
 • 2 maanden ondersteuning en feedback
 • exclusief persoonlijk programma op maat (derhalve in redelijkheid naar wens aan te passen en aan te vullen)
 • data in overleg.

Inschrijving Personal Golf Coaching Programma ‘Elite’ en intake

 • Uw investering: € 650 tot 1 mei 2011 (normaal € 700), exclusief greenfee, overige kosten golfbaan en reiskostenvergoeding.
 • Inschrijving geschiedt door u aan te melden bij mij, Marcel Schlimbach: +31 6 54346700, +32 11 744087, marcel@par4.eu.
 • Intake: u ontvangt van mij een vragenformulier en ‘huiswerk’, zodat ik u als coach direct beter leer kennen en wij hebben telefonisch overleg (maximaal 20 minuten).

Overige golf coaching informatie

Wat is een Golf Coach?
Wat bedoelen we met Golf Coaching?
Alle top atleten, rock sterren, acteurs, zakelijke leiders hebben er (minimaal) 1: een COACH.
Ook tour golf pro’s hebben er minimaal 1. En het leuke is dat deze service nu ook binnen handbereik ligt voor de golf amateur.
Grijp jij deze KANS?

“Coaching is the art of inspiring, energizing, and facilitating the performance, learning and development of the player.”

— Myles Downey

Een golf coach haalt het beste uit de golfers die hij (of zij) coacht richting hun ware potentieel en zorgt voor:

 • INSPIRATIE: vanuit zijn persoonlijke VISIE op en enorme PASSIE voor golf inspireert Marcel Schlimbach golfers aan de hand van o.a. zijn zelf ontwikkelde Mental Golf Methodology®, de golf sportpsychologie, de ZEN filosofie (met Zen technieken die ideaal voor golf zijn), zijn 27 jaar golfervaring, zijn 21 jaar business coaching ervaring, en geeft Marcel golfers de routekaart met bijbehorend
  golfactieplan naar echt GOLFSUCCES
 • ENERGIE: Marcel coacht golfers vanuit een positieve visie en creëert een POSITIEVE GOLFHOUDING bij golfers, die golfers veel PLEZIER en energie opleveren waardoor zij beter gaan presteren op de golfbaan; daarbij wordt in het achterhoofd gehouden dat ‘niets onmogelijk is’ (en ‘kan niet, niet bestaat’) en iedere golfer mentaal optimaal en succesvol kan gaan golfen (waardoor golfen wel heel erg leuk wordt 😉 )
 • VERGEMAKKELIJKEN (faciliteren): de coaching geschiedt in samenspel tussen coach en golfer waarbij de golfer zijn (of haar) eigen rol heeft bij en inbreng heeft op het coachingsproces en de inzichten op de eigen situatie en de persoonlijke prestatie; er wordt rekening gehouden met het persoonlijke niveau en kennis van iedere golfer
 • PRESTATIES: het gaat hier om LEREN en ONTWIKKELEN als golfer; verbeteren van je prestaties als golfer betekent het bereiken van EFFICIËNTIE (doelmatigheid; de mate van gebruik van middelen (tools) om je golfdoel te bereiken; bij voorkeur gebruik je de korte route naar je doel; een efficiënt is effectief als het ten opzichte van de norm weinig middelen gebruikt; de middelen kunnen bij golf bijv. betrekking hebben op inspanning en tijd) of een grotere EFFECTIVITEIT (doeltreffendheid; dat aangeeft dat de uitkomst van het ingezette proces wordt gerealiseerd; je golfdoel wordt geraakt/bereikt; in tegenstelling tot efficiëntie heeft het dus geen betrekking op het proces zelf, maar op de uitkomst ervan) of; HOE je dit gaat bereiken gaat in samenspel tussen coach en golfer
 • LEREN: het verbeteren van je prestatie vergt doorgaans ANDERS DENKEN en ANDERS DOEN, dingen opnieuw LEREN, bestaande problemen op een andere manier benaderen en aanpakken, maar ook nieuwe mentale golfvaardigheden kweken en al aanwezige mentale golfvaardigheden optimaliseren; ACTIEF LEREN (‘learning by doing’), ‘out-of-the-box thinking’ en ANDERS TRAINEN worden hierbij ingezet, mede om als golfer efficiënter te leren en creatiever en ruimer te leren denken
 • ONTWIKKELEN: LEREN is 1 manier om een golfer te ontwikkelen, maar er zijn er meerdere; bijv. ANDERS TRAINEN, een golfer helpen met het verhogen van zijn inzichten, zelf-bewustzijn, potentieel vermogen, zelfvertrouwen, ontspanning, concentratie

What’s in it for you?
— Waarom personal golf coaching?

Eenvoudigweg omdat je wilt groeien als golfer!
Je wilt immers groeien en niet stilstaan als golfer en als mens.

Onthoud dat veel golfers een verkeerde aanpak hanteren, verkeerd leren en trainen. Niet allemaal, maar velen wel. Hierdoor belemmeren zij zichzelf om te groeien naar hun hogere potentieel.
Sta eens stil bij het volgende:

 • Groei jij nog als golfer? Boek je nog vooruitgang of sta je (al even) stil?
 • Ligt het aan jou, aan je training of aan ‘te weinig tijd’ hebben om te trainen en te golfen?
 • Weet je zeker dat je op een effectieve manier je golfspel traint? Hoe weet je zo zeker dat het effectief is en dat je door je training ook echt leert? Wie heeft je jouw trainingsaanpak geleerd? Kijk je daarbij naar andere golfers? Of leerde je teaching pro dat jaren geleden je dat zo aan?
 • Je golfspel is zo sterk als de zwakste schakel van: je golftechniek, je fysiek(e fitheid), je course management en je mentale sterkte. Wat is jouw zwakste schakel? En ben je bereid om die ECHT en ACTIEF aan te gaan pakken? Of NIET ECHT? Omdat als het je mentale zijde mocht zijn, JIJ dat niet nodig hebt (mogelijk vanuit een verkeerde gedachte en EGO) of omdat je dat maar eng vindt (terwijl mentaal in feite gewoon datgene is wat jij de hele dag met je hoofd allemaal doet; bewust en onbewust).

Wat biedt Right 1 golf coaching?
Eenvoudigweg de oplossing om als golfer te gaan groeien!

Right 1 golf coaching en de zeer ervaren golf coach Marcel Schlimbach richten zich op het laten groeien van golfers. Deze groei kent geen grenzen: ‘the sky is the limit’ en ‘nothing is impossible’. Marcel leert golfers anders te denken, anders te leren en te trainen, anders te doen, en hij houdt daar als coach toezicht op en stuurt bij wanneer dat nodig is. De mentale golfvaardigheden en manier van trainen van golfers worden geoptimaliseerd zodat al het gewenste golfsucces ook echt kan worden verwezenlijkt.

Onthoud dat als je echt optimaal wilt golfen dat je dan naast je techniek ook op de juiste manier aan je mentale golfvaardigheden moet werken en op de juiste manier moet gaan leren en trainen. Net zo goed als dat je je golftechniek leerde van een teaching pro zo kun je je mentale golfvaardigheden, een optimale golfhouding, optimalere golftrainingstechnieken en golfemotiemanagement leren van je (mental) golf coach.

Veel golfers gebruiken niet of nauwelijks de in potentie bij hen aanwezige mentale kracht en trainen voortdurend op de verkeerde manier waardoor ze als golfer stilstaan en niet groeien. WAAROM ze niet groeien weten ze zelf niet.

De golf coach (niet te verwarren met de teaching pro die de golfer golftechniek (de swing, pichten, chippen en putten) aanleert) inspireert de golfer o.a. om zijn (of haar) mentale golfvaardigheden te optimaliseren, zijn mentale zwaktes aan te pakken en te verbeteren, de optimale golfhouding aan te nemen, anders te denken-anders te leren en te trainen- anders te gaan doen (golfen), een andere golftraining te kiezen en een optimaal trainingsproces te creëren.

Als jij als golfer echt geïnteresseerd bent in succesvol groeien als golfer, dan wordt het de hoogste tijd om met golf coach Marcel Schlimbach aan de slag te gaan. Zijn eenvoudige belofte luidt: “‘ik laat je optimaler golfen zonder je techniek te veranderen’.

Lees verder op deze website alles over anders denken-anders leren en trainen-anders doen (golfen), andere golfhouding, golf emotie management, personal golf coaching, de unieke ‘Mental Golf Experience’ (‘learning by doing’ door observatie en directe feedback op de golfbaan), diverse mental golf workshops en mental golf classes, golf & business speeches (lezingen), wat mental  en Zen golf is, over optimaal golf beleven en succesvol golfen, en enige succesverhalen en aanbevelingen.

Wat kunt u verwachten bij het deelnemen aan mijn Personal Golf Coaching?

 • Persoonlijke professionele mentale golf coaching
 • 1 op 1 begeleiding
 • Doel: het creëren van een juiste mentale staat voor u als golfer
 • Mijn missie: u als golfer laten groeien en van u een complete (dus ook mentaal sterke) golfer maken
 • Uitgangspunten:
  • Basis: sport psychologie en Zen golf filosofie
  • Een beter inzicht krijgen in mentale golfvaardigheden, (beheersen van) golfemoties en in te zetten mentale (golf)technieken
  • Een diepere toegang krijgentot de mentale golfgeheimen van het golfspel
  • Mentale golfvaardigheden creëren/versterken/verbeteren/optimaliseren
  • Mentale zwaktes praktisch aanpakken en versterken
  • Een optimale mentale golfhouding creëren
 • Je gaat leren om creatiever te golfen: anders denken en anders doen, anders leren en anders trainen, ‘out-of-the-box thinking’ te gaan gebruiken
 • Je gaat jezelf beter leren managen door gebruik te maken van o.a. verander-, succes-, emotie-, time-, stress-, strategisch- en prestatiemanagement
 • Mijn belofte: ‘Ik laat je optimaler golfen zonder je techniek te veranderen’

Houd er rekening mee dat ik geen technische golfinstructie aan je zal geven.

Tarieven
De golf coaching wordt aangeboden als een golfcoachingsprogramma voor een bepaalde periode. Golf coaching heeft namelijk geen zin als dit 1-malig zou zijn.
Afhankelijk van het in overleg te bepalen programma (vorm en tijdspanne) wordt een tarief vastgesteld voor het gehele programma. Dit tarief is in beginsel o.a. gebaseerd op een te vergoeden tarief per uur en op de te verstrekken materialen.

Inschrijving en intake

 • Inschrijving geschiedt door u aan te melden bij mij, Marcel Schlimbach: +31 6 54346700, +32 11 744087, marcel@par4.eu.
 • Intake: u ontvangt van mij een vragenformulier en ‘huiswerk’, zodat ik u als coach direct beter leer kennen en wij hebben telefonisch overleg (maximaal 20 minuten).